Groot Bruinderink

Verkoop, reparatie fietsen en scooters

Er zijn veel redenen te bedenken om een fiets aan te schaffen. Zo kunt u op de fiets nagenoeg overal naar toe en onderweg ziet u ook nog eens van alles. U bent buiten, het is gezond en u krijgt een betere conditie. Er zijn veel verschillende soorten fietsen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een comfortabele fiets voor relaxte fietstochten of als u liever snel of in het bos wilt fietsen, dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een racefiets of mountainbike. Als u afhankelijk bent van het openbaar vervoer is het soms handig om het laatste stuk met een fiets af te leggen. Een ideale oplossing hiervoor is bijvoorbeeld de vouwfiets. Als fietsen lichamelijk (te) zwaar is of u vindt het gewoon fijn om ‘een duwtje in de rug’ te hebben, dan is de elektrische fiets wellicht de oplossing voor u. Kortom, voor iedereen is er wel een passende fiets te vinden. Wij adviseren u graag.

Rijdt u liever op een gemotoriseerde tweewieler? Kiest u dan voor een bromfiets, scooter of snorfiets? Met een scooter, bromfiets of snorfiets bent u over korte afstanden over het algemeen vaak sneller op uw bestemming dan met een auto. U heeft niet (meer) te maken met wachtrijen en vertragingen bij het openbaar vervoer. U heeft meestal geen parkeerproblemen en vaak hoeft u zelfs geen parkeergeld te betalen. Het is daarnaast veelal voordeliger dan een auto. Ook met files zult u met een dergelijke tweewieler niet (meer) te maken krijgen, want u rijdt hier gewoon langsheen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een bromfiets, snorfiets of scooter? Allereerst moet u een keuze maken. Wilt u een bromfiets, snorfiets of een scooter? Het grote verschil tussen een bromfiets en scooter is de volgende. Een brommer is eigenlijk een tussenvorm tussen een fiets en een motorfiets. Bij een scooter is het kenmerkend dat de voeten tijdens het rijden tussen de stuurinrichting en de zitplaats worden geplaatst. Voor beide geldt echter dat u in het bezit moet zijn van rijbewijs AM, AL, AZ of B. Ze mogen allebei maximaal 45 kilometer per uur, dienen een geel kenteken te hebben en het dragen van een helm is verplicht. Wilt u liever een snorfiets? Dan bent u niet verplicht om een helm te dragen en mag u maximaal 25 kilometer per uur.

Nog meer te kiezen... Als u een keus heeft gemaakt tussen een bromfiets, een scooter of snorfiets, dan is er nog een aantal belangrijke zaken om over na te denken. Wat is een passend model? Gaat u liever voor sportief of comfortabel? Wilt u een nieuwe of gebruikte variant? Welk merk spreekt u aan? etc. etc.

Kortom, bij de aanschaf van een bromfiets, scooter of snorfiets komt heel wat kijken. U koopt immers niet iedere dag een tweewieler, dus het is belangrijk om goed na te denken over wat het beste bij u past. Uiteraard kan Groot Bruinderink u helpen bij het maken van een passende keuze voor u en wordt u voorzien van een gedegen advies. Wij nemen graag de tijd voor u.